Temmuz 8, 2025

Siirt’te “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Dokümanı ve Aksiyon Planı Çalıştayı” düzenlendi

Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Siirt Üniversitesi (SİÜ) iş birliğinde "Aile Yılı" kapsamında "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Evrakı ve Hareket Planı Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Siirt Üniversitesi (SİÜ) iş birliğinde “Aile Yılı” kapsamında “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Evrakı ve Hareket Planı Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Vali ve Belediye Lider Vekili Kemal Kızılkaya, açılışta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığınca 2025 yılının “Aile Yılı” olarak ilan edildiğini anımsattı.

Toplumun temel taşı aile kurumunun daha güçlü ve daha sağlıklı kılınması ismine değerli bir adım atıldığını belirten Kızılkaya, ailenin yalnızca bireyleri değil, toplumu, kültürü ve geleceği şekillendiren kök hücre olduğunu tabir etti.

Söz konusu hareket planının aile yapısını her istikametiyle ele alan kapsamlı bir yol haritası olduğunu kaydeden Kızılkaya, şöyle konuştu:

“Bu doküman, toplumsal siyasetlerden eğitime, dijitalleşmeden medyaya, bayan, çocuk, genç ve yaşlı siyasetlerine kadar geniş bir çerçevede aileyi güçlendirecek stratejik gayeler ortaya koymaktadır. Bugünkü çalıştayda da lokal seviyede muhtaçlıklar, sorun alanları ve tahlil teklifleri masaya yatırılarak, hem ulusal siyasetlerin alana tesiri pahalandırılacak hem de mahallî katkılarla daha aktif bir uygulama süreci inşa edilecektir. Buradan çıkacak fikirler ve teklifler, yalnızca vilayetimizde değil, ülke genelinde yürütülecek aile siyasetlerinin muvaffakiyete ulaşmasında değerli katkı sağlayacaktır.”

Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürü Sabri Sidar da ailenin kıymetine dikkati çekerek, kurum bünyesinde yapılan çalışmaları anlattı.

Çalıştayın, yalnızca bir evrak hazırlamak gayesiyle değil, aileyi etkileyen tüm dinamiklerin çok paydaşlı bir yaklaşımla ele alınarak yerelde uygulanabilir ve sürdürülebilir siyasetler geliştirmek için değerli bir fırsat olduğunu lisana getiren Sidar, şunları kaydetti:

“Küresel risklerin, dijitalleşmenin, demografik dönüşümün ve toplumsal yapıdaki değişimlerin aile üzerindeki tesirlerini daima birlikte gözlemliyoruz. Bu dönüşümün olumsuz tesirlerine karşı dirençli, güçlü ve sağlıklı aileler inşa etmek bizlerin ortak sorumluluğudur. Bu doğrultuda hazırlamakta olduğumuz Vilayet hareket planı aile refahının artırılmasından, toplumsal hizmetlere erişimin güçlendirilmesine, dijitalleşmenin fırsat ve risklerine karşı şuur geliştirilmesinden, afet ve etraf üzere krizlere karşı ailenin dayanıklılığını artırmaya kadar çok istikametli bir vizyonu kapsamaktadır.”

Çalıştayda kamu kurumları, mahallî idareler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve saha tecrübesi olan uzmanların katkılarıyla ilin gereksinimlerini gözeten somut amaçlar ve uygulanabilir tekliflerin geliştirileceğini söyleyen Sidar, çalıştay sonunda aileyi önceleyen tüm paydaşları tıpkı maksatta buluşturan ortak bir yol haritası ortaya koymayı amaçladıklarını söz etti.

Konuşmaların akabinde akademisyenler aileyi husus alan sunumlar yaptı.

Kaynak: AA / Mehmet Niyazi Deniz – Aktüel

About The Author