Temmuz 9, 2025

Hakkari’de Asayiş Olaylarında Düşüş, Dolandırıcılık Artışı

Hakkari Valisi Ali Çelik, birinci 6 ayda asayiş olaylarının geçmiş yıllara nazaran yüzde 6 azaldığını belirtti. Fakat dolandırıcılıkta geçen yıla nazaran yüzde 6'lık artış kaydedildi. Kabahat örgütleriyle çaba sürerken, yakalama kararı olan kişi sayısının 900'e düştüğü tabir edildi.

Hakkari Valisi ve Belediye Lider Vekili Ali Çelik, kentte yürütülen çalışmalarla aranan kişi sayısında büyük bir düşüşün yaşandığını belirtti.

Valilik toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir ortaya gelen Çelik, yılın birinci 6 ayında meydana gelen asayiş olaylarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Çelik, asayiş olaylarının geçmiş yıllara nazaran mukayesesini ve mevcut durum tahlilini önemsediklerini söyledi.

İçişleri Bakanlığının 81 vilayette uyguladığı stratejiyle güvenlik ve asayiş planlamasını sürdürdüklerini kaydeden Çelik, şöyle konuştu:

“Tüm cürüm örgütleriyle amansız, kesintisiz uğraşımız sürüyor. Son periyottaki ağır uygulamaların ana merkezi de daha evvel cürüm işlemiş lakin haklarında yakalama kararı olmasına karşın bir biçimde ulaşılamayan bireylere yönelik olarak sürdürülen yakalama faaliyetleri. Orada önemli bir aralık kat edildi. 3 binli sayılardan 900’lü sayılara düştü. Haklarında daha evvel yakalama kararı bulunan şahısların birden fazla yakalanarak hatayla bağlantıları kesilmiş durumda. Son sayımız 900 kişi şu anda haklarında yakalama kararı olan ve söze çağrılan. Bunlardan 143’ü, haklarında tutuklama kararı olanlar. Bunlara yönelik de çalışmalarımız devam ediyor.”

Asayiş olaylarında geçen yılın tıpkı periyoduna nazaran yüzde 6 azalmanın yaşandığını tabir eden Çelik, bunun kentin huzuru açısından değerli bir parametre olduğunu vurguladı.

Kentin, asayiş olayları bakımından son sıralarda yer aldığının belirten Çelik, şu değerlendirmede bulundu:

“Dolandırıcılık olaylarında geçen seneye nazaran yüzde 6’lık artış var. Geçen yıl 163 olay varken bu yıl 173 olaya çıktı. Kolluk kuvvetlerimiz bu mevzuda 6-7 bin broşür dağıttı. Hala kendisini kamu vazifelisi olarak tanıtarak 30 vatandaşımızın, ‘ben yargıcım, savcıyım, polisim’ diyerek önemli ölçüde paralarını alan bir yapıyla karşı karşıyayız. Bunlara karşı daha dikkatli olmamız lazım. Kimse bunlara kanmasın. Devletin var oluş gayesi insanların yeterliliği içindir. KADES uygulamamız yaygınlaşıyor. Şiddet ve öfke temeliyle çaresizliktir, bilgisizlik ve niteliksizliktir. Bayana şiddet aslında acizliktir. Kolluk ünitelerimiz ve ilgili kurumlarımız da bu mevzuda gerekli çalışmaları yürütüyor.”

Toplantıya Vilayet Jandarma Kumandanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu ve Vilayet Emniyet Müdürü İdris Yılmaz katıldı.

Kaynak: AA / Sayim Harmancı – Şimdiki

About The Author